Vesti

KONCERT VIOLINISTE MLADENA DRENIĆA 29. NOVEMBRA U MUZEJU NARODNOG POZORIŠTA

24 novembar 2011

U okviru ciklusa „Koncerti“, u utorak 29. novembra, u 18 časova, u Muzeju Narodnog pozorišta, nastupiće mladi i talentovani violinista Mladen Drenić.

Drenić (1989) je počeo da svira violinu sa sedam godina u Školi za Muzičke talente u klasi profesorke Tanje Bošković. Sa nepunih osam godina postao je prvak Jugoslavije u svojoj kategoriji, postavši laureat Republičkog takmičenja u Beogradu i saveznog takmičenja u Kotoru. Nakon toga, osvajao je prve nagrade na republičkim takmičenjima (2000,02,04,06), drugu nagradu na Međunarodnom takmičenju Petar Toskov (2003), prvu nagradu na Festivalu gudača u Sremskoj Mitrovici (2006). Kao član gudačkog kvarteta i koncert-majstor kamernog orkestra Škole za Muzičke talente osvajao je prve nagrade na republičkim takmičenjima u Beogradu, na međunardnim takmičenjima Petar Toskov, Petar Konjević, na festivalima u Mađarskoj i Belgiji.
Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu upisao je 2006. godine, a iste godine postao je član kamernog orkestra Gudači Svetog Đorđa, sa kojim ostvaruje veliki broj nastupa u zemlji i inostranstvu.
Nastupao je kao solista u salama: Velika sala Kolarčeve zaduzbine, Galerija Kolarca, SANU, JDP, sala “Gvarnerijus”, a posebno se izdvaja koncert na Kolarcu gde je svirao koncert za violinu Sibelius sa orkestrom Fakulteta muzičke umetnosti. Usavršavao se na majstorskim kursevima istaknutih violinista i pedagoga: Igora Ozima, Dejvid Takenoa, Gordana Nikolića, Stefana Milenkovića, Mayumi Seiller, Pavela Vernjikova.
Trenutno je na master studijama na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi profesorke Marije Spengler.
M.B.

PROGRAM:
J.S.Bach : Partita II d-moll

- Alemanda

- Couranta

- Sarabanda

- Giga

- Ciakona

 Eugene Ysai : Sonata no.3  " Ballade"