Vesti

U MUZEJU NARODNOG POZORIŠTA ODRŽAN KONCERT "VIOLINA, MOJ INSTRUMENT"

26 decembar 2013

U četvrtak 26. decembra, u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu, održan je koncert pod nazivom "Violina, moj instrument".

Brojnu publiku, kao i mlade, talentovane muzičare, pozdravili su u kratkom govoru direktor Muzeja NP Dragan Stevović, a potom i profesor Vladimir Vasiljević.
- Učenici osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja koji ovom prilikom nastupaju u sali Muzeja Narodnog pozorišta, važnom prostoru u kulturnom životu Beograda, laureati su značajnih nacionalnih takmičenja violinista kao i mnogobrojnih međunarodnih takmičenja kod nas i inostranstvu. Iako mladi, oni već poseduju određeno koncertno iskustvo koje služi za njihovo dalje profesionalno i umetničko sazrevanje -rekao je Vasiljević.
Prema njegovim rečima, to je, istovremeno, i prilika da isprobaju svoje trenutne izražajne mogućnosti tumačeći dela raznolikih po formi i istorijskim, muzičkim epohama u kojima su nastala.
- S obzirom na gore spomenuto, naziv večerašnjeg koncerta "Violina, moj instrument", u potpunosti odražava afinitete ovih mladih ljudi, a ja bih u nazivu dodao i "Moja budućnost". Na nama je da mlade umetnike podržimo na ne lakom putu koji su izabrali, i da jednog dana zauzmu značajno mesto u kulturnom životu naše sredine - dodao je Vasiljević.
Na programu su bile kompozicije Vivaldija, Baha, Mendelsona, Bartoka... koje su izvodile Katarina Vasiljević, Veronika Mona Bogić, Lana Eraković, Mina Dinić, Marija Mitrović i Nevena Tatomirović.
M.B.