Vesti

U MUZEJU NARODNOG POZORIŠTA ODRŽAN KONCERT "FLAUTA UVEK I SVUDA"

6 novembar 2014

U okviru ciklusa "Koncerti", u četvrtak 6. novembra, u Muzeju Narodnog pozorišta nastupila je Milica Jončić, učenica četvrtog razreda Muzičke škole „Josip Slavenski“.
U programu pod nazivom "Flauta uvek i svuda", ona je na tom instrumentu, uz klavirsku saradnju prof. Marije Sabljić, izvela kompozicije Debisija, Honegera, Ibera, Hindemita, Despića...
- Flauta nikada neće ostaviti i izneveriti svoje poklonike. Ona ja Dama koja svoje vitezove uvek i svuda obasipa najslasnijim i najraskošnijim darovima. Njeni poljupci su slatki, najslađi, njen glas nas uvek svuda može povesti do neslućenih visina. Taj neponovljivi i jedinstveni zvuk ima takvu snagu da može, ako to zaista želimo i prihvatimo, da nas sačuva i vodi kroz život pun iskušenja, zamki i prepreka - napisao je, između ostalog, u programu koncerta profesor Ljubomir Dimitrijević.
- I zašto da u ovom našem životu ne pođemo za primerom princa Tamina, koji u Mocartovoj „Čarobnoj fruli“ upravo uz zvuk flaute prolazi sva iskušenja zastrašujućeg mraka podzemlja i kao pobednik ulazi u svet Svetlosti, Ljubavi, Pravde i Lepote - dodao je on.
M.B.