Vesti

KONCERT HORA FLAUTA "SYRINX" 7. JUNA U MUZEJU NARODNOG POZORIŠTA

6 jun 2013

Koncert hora flauta "Syrinx" pod nazivom "Veče Baha i Hajdna" biće održan u petak 7. juna (18,00) u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu.



 

 

 

 

 

 

PROGRAM:

J. S. Bah: Sonata f-mol BWV 1018
Largo - Allegro - Adagio - Vivace
J. S. Bah: Koral
Bog te neće napustiti
J. Hajdn: Londonski trio I
C-DUR
Allegro moderato, Andante, Vivace
J. Hajdn:
II Arije iz oratorijuma
Godišnja doba
Dragoljub Bajić, (operski solista Narodnog pozorišta, specijalni gost koncerta)
J. Hajdn: Londonski trio III
G-DUR
Spiritoso, Andante, Allegro

 

Ulaz je besplatan.

Hor flauta je osnovan 1977. godine. Osnivač i umetnički rukovodilac bio je naš proslavljeni flautista i pedagog, prof. Miodrag Azanjac.
Tokom niza godina, ovaj ansambl je svojom specifičnošću, kao i brižljivo odabranim repertoarom, obeležio muzički život Beograda, a nije preterano reći i zemlje u celini.
Ansambl je obnovljen 1999. godine, sada pod nazivom Hor flauta "Syrinx”
Danas je ansambl znatno podmlađen, a čini ga devet vrsnih flautista, uglavnom solista beogradskih simfonijskih orkestara. Hor flauta "Syrinx" je do sada, pored redovne koncertne aktivnosti, ostvario i tzv. premijerne programe, od kojih treba istaći "Umetnost fuge" i "Muzičku žrtvu" J. S. Baha, kao i svetsku praizvedbu kompozicije J. Hajdna "Sedam poslednjih Hristovih reči" u obradi za ovaj ansambl.
Ansambl radi pod okriljem Narodnog pozorišta od 2001. godine i svoje premijerne programe ostvaruje uglavnom na njegovim scenama, tako da se može govoriti o svojevrsnoj tradiciji kamernog muziciranja u ovoj kući!
Bratislav Đurić, umetnički vođa ansabla je solo-flautista Orkestra Opere Narodnog pozorišta u Beogradu od 1979. godine. Kao solista i kamerni muzičar nastupa od 1977. i do danas je ostvario respektabilan broj programa i koncerata.
Članovi Hora flauta "Syrinx" su Bratislav Đurić (flauta), Milica Zdihan (flauta), Miomir Simonović (flauta), Dunja Petrić (flauta), Tanja Simonović (alt flauta), Jelena Španović (alt flauta), Tamara Đurić (bas flauta), Dušan Stojanović (violončelo) i Vlado Radojević (kontrabas).