Vesti

OTVARANjE IZLOŽBE "IZA KULISA" 2. NOVEMBRA U MUZEJU NARODNOG POZORIŠTA

30 oktobar 2012

Izložba fotografija „Iza kulisa“, fotografa Marka Risovića, biće otvorena u petak 2. novembra (18,00) u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu.

Autori postavke, koja se priređuje povodom šest godina izlaženja časopisa "National Geographic" na srpskom jeziku, su Zorica Janković, kustos Muzeja Narodnog pozorišta u Beogradu i Igor Ril, glavni urednik časopisa "National Geographic" Srbija.
Na izložbi će biti predstavljene fotografije posvećene životu koji se odvija na sceni Narodnog pozorišta, kao i iza, iznad ili ispod nje.
Kustoskinja Janković je ocenila da Risović "na čudesni način otkriva sliku života iza scene, upotpunjujući nam ličnu predstavu kompleksnosti pozorišnog stvaralaštva“, dok je Ril primetio da nas ove fotografije "na moderan način uvlače u „dionizijsku svetkovinu“, poništavajući ograde između publike i izvođača, između scene i života".
- Pozorište, kao i vrhunski fotograf, od života ne pravi paralelne univerzume niti imitacije. Grabi sve što se ponudi i taj nam život jasno predstavlja ukoliko hoćemo da čujemo i vidimo - dodao je on.
Fotograf Marko Risović je dobitnik brojnih nagrada i priznanja i stalni saradnik srpskog izdanja časopisa National Geographic.
M.B.