Vesti

MIODRAG KRIVOKAPIĆ DOBITNIK NAGRADE ZA DRAMSKO STVARALAŠTVO NA 28. FESTIVALU BUDVA GRAD TEATAR

19 avgust 2014

Nagrada za dramsko stvaralaštvo “Grad teatar” ove godine pripala je prvaku Narodnog pozorišta u Beogradu Miodragu Krivokapiću.
Odluku o laureatu saopštio je na konferenciji za štampu Blažo Radoman, vd direktora 28. Festivala Budva Grad teatar koji je održan od 20. juna do 11. avgusta, pod motom „Nešto od ljudske istine“, preuzetim iz Andrićeve „Proklete avlije“.
U obrazloženju žirija, kojim je predsedavala dramaturg Jelena Kajgo, a članovi su bili teatrolog i pozorišni kritičar Jasen Boko i glumac Mladen Nelević, navedeno je da je Krivokapić “svojom markantnom scenskom pojavom i širokim dijapazonom glumačkih sredstava, obeležio čitav jedan plodan period jugoslovenskog, a potom srpskog, pozorišta i filma.
- U svojoj veoma bogatoj glumačkoj karijeri odigrao je veliki broj naslovnih uloga, poput Otela, Lira, Ibija..., a publika budvanskog festivala pamtiće ga po ostvarenjima u predstavama “Karolina Nojber” i “Banović Strahinja” u režiji Nikite Milivojevića, i “Ogovaranja” u režiji Ljubiše Ristića. Svojim sjajnim kreacijama u ovim predstavama Krivokapić je ostavio trajan trag i dao značajan doprinos razvoju i renomeu Budva Grad Teatra“, ocenjeno je u saopštenju žirija.
M.B.