Vesti

"USPAVANKA ZA VUKA NIČIJEG" PREMIJERNO IZVEDENA NA FESTIVALU GRAD TEATAR BUDVA

9 jul 2013

Predstava "Uspavanka za Vuka Ničijeg", u koprodukciji Grada teatra iz Budve i Narodnog pozorišta u Beogradu, premijerno je izvedena u utorak 9. jula u budvanskom Starom gradu, na otvorenom prostoru između crkava.

Roman Ksenije Popović u dramatizaciji Bojane Mijović režirala je Đurđa Tešić, a u podeli su bili Viktor Savić (Vuk), Marija Vicković (Klara), Bojan Krivokapić (Ćoro), Pavle Jerinić (David) i Vanja Milačić (Ana).
Popovićeva se već iskazala kao autorka koja je spremna na sučeljavanje sa temeljnim egzistencijalnim pitanjima, a u ovom romanu uverljivo je prikazala susret ličnih usuda sa usudom vremena u kome živimo.
"Uspavanka za Vuka Ničijeg" je predstava o ljubavi i prijateljstvu četvoro ljudi odraslih u domu za nezbrinutu decu.
Jedan tragični događaj iz prošlosti obeležio je njihovo odrastanje. Ljubav između dva mlada, čista bića postaće ljubavni trougao zauvek osenčen osećanjem krivice.
U komadu se razmatra da li postoji zajedničko osećanje krivice, može li snaga prijateljstva da nadoknadi gubitke i da li možemo i umemo da oprostimo greške iz prošlosti.
Na kraju predstave, oduševljena publika nagradila je autorsku i glumačku ekipu gromoglasnim aplauzom.
Dramaturg je Spasoje Ž. Milovanović, a u saradničkoj ekipi su i Boris Maksimović (scenograf), Sara Kurtović (kostimograf), Vladimir Pejković (kompozitor), Radovan Knežević (autor scenskog govora), Barbara Tolevska (organizator), Saša Tanasković (inspicijent), Gordana Perovski (sufler) i Nevena Ćurčić (organizator na praksi).
Beogradska premijera planirana je tokom oktobra na Sceni “Raša Plaović”.
M.B.

Više o predstavi pogledajte OVDE (sajt Festivala Grad teatar Budva)

Više fotografija sa premijere možete videti OVDE