Vesti

ODRŽANA BEOGRADSKA PREMIJERA PREDSTAVE "USPAVANKA ZA VUKA NIČIJEG"

3 novembar 2013

Predstava „Uspavanka za Vuka Ničijeg“, po romanu Ksenije Popović u dramatizaciji Bojane Mijović i režiji Đurđe Tešić, realizovana u koprodukciji sa Festivalom Grad teatar Budva, premijerno je izvedena u nedelju 3. novembra na Sceni "Raša Plaović".

Publika, u prepunoj sali, veoma dobro je prihvatila ovaj komad o ljubavi i prijateljstvu četvoro ljudi odraslih u domu za nezbrinutu decu, a čije su likove nadahnuto tumačili Viktor Savić (Vuk), Marija Vicković (Klara), Bojan Krivokapić (Ćoro), Pavle Jerinić (David) i Vanja Milačić u ulozi Ane - direktorke te ustanove.
„Uspavanka za Vuka Ničijeg“, koja je letos, takođe sa velikim uspehom, premijerno izvedena 9. jula u budvanskom Starom gradu, na otvorenom prostoru između crkava, bavi se sadašnjim trenutkom i tretira problem odrastanja u domu za nezbrinutu decu, ali i način na koji se društvo odnosi prema institucijama i institucije prema pojedincu.
- Tema i romana i predstave je nešto što predstavlja tabu, nešto o čemu se ne govori previše javno, nešto za šta smatramo da se nikad ne dešava nama, već uvek nekom drugom. Jedno od pitanja koje predstava pokreće glasi: kako li je to boraviti u koži nekoga ko ne zna čiji je, ko odrasta sa svešću da svi oni zakoni prirode o kojima toliko slušamo, koji teraju majke da vole svoju decu, u njegovom slučaju nisu važili - rekla je Ksenija Popović, dok je rediteljka dodala da je ovde reč o predstavi, u žanru melodrame, koja nam nudi jednu "kamernu, intimnu i toplu ljudsku priču".
Dramaturg je Spasoje Ž. Milovanović, a u saradničkoj ekipi su i Boris Maksimović (scenograf), Sara Kurtović (kostimograf), Vladimir Pejković (kompozitor), Radovan Knežević (autor scenskog govora), Barbara Tolevska (organizator), Saša Tanasković (inspicijent), Gordana Perovski (sufler) i Nevena Ćurčić (organizator na praksi).
M.B.

Više fotografija možete pogledati OVDE