Vesti

POČELE PROBE ZA PREDSTAVU “USPAVANKA ZA VUKA NIČIJEG”, PREMIJERA 9. JULA U BUDVI

20 jun 2013

U sali za čitaće probe Narodnog pozorišta u Beogradu, 3. juna u 11 časova započet je rad na predstavi “Uspavanka za Vuka Ničijeg”, po tekstu Ksenije Popović i u režiji Đurđe Tešić.

Komad se radi u koprodukciji beogradskog Nacionalnog teatra i Festivala "Grad teatar Budva", a u podeli su Viktor Savić (Vuk), Marija Vicković (Klara), Bojan Krivokapić (Ćoro), Pavle Jerinić (David) i Vanja Milačić (Ana).
Premijera je planirana za 9. jul u Budvi.
- "Uspavanka za Vuka Ničijeg“ je priča o tri mlada života čije se sudbine prepliću u domu za decu bez roditeljskog staranja. Tema i romana i predstave je nešto što predstavlja tabu, nešto o čemu se ne govori previše javno, nešto za šta smatramo da se nikad ne dešava nama, već uvek nekom drugom- kaže autorka Popović i dodaje da jedno od pitanja koje predstava pokreće glasi: kako li je to boraviti u koži nekoga ko ne zna čiji je, ko odrasta sa svešću da svi oni zakoni prirode o kojima toliko slušamo, koji teraju majke da vole svoju decu, u njegovom slučaju nisu važili.
Autor dramatizacije je Bojana Mijović, a dramaturg predstave Spasoje Ž. Milovanović.
U saradničkoj ekipi su Boris Maksimović (scenograf), Sara Kurtović (kostimograf), Vladimir Pejković (kompozitor), Radovan Knežević (autor scenskog govora), Tamara Antonijević (autor scenskog pokreta), Barbara Tolevska (organizator), Saša Tanasković (inspicijent), Gordana Perovski (sufler) i Nevena Ćurčić (organizator na praksi).
Beogradska premijera biće održana tokom oktobra na Sceni "Raša Plaović".
M.B.