Vesti

POČELE PROBE ZA PREDSTAVU “VAŽNO JE ZVATI SE ERNEST”, PREMIJERA U JANUARU

25 novembar 2011

Dramski ansambl Narodnog pozorišta u Beogradu održao je u petak 25. novembra prvu čitaću probu za predstavu “Važno je zvati se Ernest”, koju po tekstu Oskara Vajlda režira Nikola Zavišić.

Prisutne je pozdravila direktorka Drame i dramaturg predstave Molina Udovički Fotez koja je svima poželela uspešan rad i najavila da se premijera očekuje sredinom januara 2012. godine.
Napominjući da je presrećan što će predstavu raditi „u okruženju ovih divnih ljudi iz glumačke i saradničke ekipe“, reditelj Zavišić je istakao da Vajldov komad pruža priliku da se „stvarno igramo sa jednom stvari koja je u svakom pogledu nediskutabilno genijalna“.
- Želja mi je da napravimo jednu vrlo eskapističku predstavu, odnosno jedno jezgro antiangažovanog teatra. Hoću da uradim jednu ćeliju potpuno razbarušenog društva koje nema nikakve veze sa realnošću i koje je toliko hiper-realno da se pretvara u svoju suprotnost. Dakle, postavićemo jednu hipstersku predstavu sa puno lagane, opuštene muzike koja zapravo predstavlja hiperbolu neimanja stava – rekao je Zavišić.
U podeli su Miloš Đorđević, Nenad Stojmenović, Sena Đorović, Anastasia Mandić, Zoran Ćosić, Dušanka Stojanović Glid i Sonja Knežević
Zavišić je zadužen i za ideju prostora, Bojana Nikitović će uraditi kostime, Sonja Lončar muziku, Tamara Antonijević scenski pokret, dok je Mirašu Vuksanoviću poverena realizacija scenografije.     
M.B.