Vesti

Na Sceni „Raša Plaović“ uručene „Zlatne značke“ Kulturno-prosvetne zajednice Srbije, među dobitnicima Nataša Jović Trivić i Gordana Simić

18 april 2019

Priznanje „Zlatna značka“ za doprinos razvijanju kulturnih delatnosti u Srbiji, koju dodeljuju Kulturno-prosvetna zajednica Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije, uručeno je na svečanosti održanoj 18. aprila na Sceni „Raša Plaović“.

Ove godine dodeljeno je ukupno 60 priznanja, a među dobitnicima se nalazi i dvoje umetnika iz Narodnog pozorišta - prvakinja Opere, mecosopran Nataša Jović Trivić i prvakinja Baleta u penziji Gordana Simić. 

Osim njih, nagrađeni su i drugi istaknuti umetnici, muzičari, glumci, slikari, književnici, profesori, novinari, privrednici iz Srbije i dijaspore...

Nagrada, koja se sastoji od pozlaćene značke i povelje - grafičkog lista, ustanovljena je 1976. godine.

Žiri, na čijem čelu je bio prof. Milovan Vitezović, književnik, a članovi Marija Bišof, profesor, književnik; prof. dr Uroš Dojčinović, muzički umetnik; Olga Milojević, menadžer u kulturi i prof. Slavenko Saletović, reditelj, sve odluke je doneo jednoglasno.
M.B.