Vesti

Na Velikoj sceni održan koncert „Najlepši dueti iz operskog repertoara Narodnog pozorišta“

28 novembar 2020

Koncert „Najlepši dueti iz operskog repertoara Narodnog pozorišta“, koji je bio zakazan za 21. novembar, održan je u subotu 28. novembra, u matine terminu, na Velikoj sceni. 

U režiji Ivane Dragutinović Maričić i uz klavirsku pratnju Gleba Gorbunova i Milivoja Veljića, nastupili su prvaci Opere Narodnog pozorišta Dejan Maksimović, Snežana Savičić Sekulić, Nataša Jović Trivić, Dušan Plazinić, Ivan Tomašev, Dragoljub Bajić, solisti Dragutin Matić, Ljubica Vraneš i polaznica Operskog studija „Borislav Popović“ Marija Jelić, te članovi Orkestra (dirigent Đorđe Pavlović) i Hora (dirigent Đorđe Stanković).

Na repertoaru su bili najlepši dueti iz opera „Otelo“, „Rigoleto“, „Karmen“, „Adrijana Lekuvrer“, „Don Karlos“...

U okviru programa izvedene su i horske numere iz „Trubadura“, „Evgenija Onjegina“ i „Ljubavnog napitka“, kao i kvartet iz „Rigoleta“.

Članice Dua „Edit“ (koncertmajstor Edit Makedonska, violina i Gorana Ćurgus, harfa) izvele su numeru  francuskog kompozitora Žila Masnea „Meditacija“ i klasik meksičkog kompozitora Agustina Lare „Granada“. 

Ovo je četvrti iz serije tematskih koncerata Opere Narodnog pozorišta u novembru - prvi „Viva Pučini“, održan je 4. novembra, a potom su usledili „Viva Mocart“ (7.11.) i „Viva Verdi i Verdijeve heroine" (12.11.).

Programi u Narodnom pozorištu, uz ograničen broj mesta za publiku, održavaju se uz poštovanje svih mera zaštite koje propisuje Krizni štab u vezi sa epidemijom virusa korona.