Vesti

Na Velikoj sceni održano donatorsko gala veče sa čuvenom baletskom zvezdom i najvećim igračem današnjice Sergejem Polunjinom

25 septembar 2020

U organizaciji Fondacije „Sergej Polunjin“ na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu održano je donatorsko gala veče na kome je nastupio i sam (čuveni) Sergej Polunjin, velika baletska zvezda i najveći igrač današnjice.

Sav prihod od kupljenih ulaznica, kao i mnogobrojne donacije od sponzora, Fondacija je namenila stipendiranju mladih talentovanih baletskih igrača i njihovom napretku.

Fondacija „Sergej Polunjin“ postoji dve godine i posvetila se negovanju mladih talenata i njihovom razvoju sa željom da podrži i doprinese razvoj baletske umetnosti. 

U okviru programa, nastupili su i prvak Baleta Narodnog pozorišta Jovan Veselinović, solisti Dejan Kolarov i Tatjana Tatić i jedan od stipendista Fondacije – K. Moris iz Hamburga. 

Uoči početka donatorske gala večeri, publici su se obratile direktorka Fondacije „Sergej Polunjin“ Zrnka Mišković i vlasnica modne agencije „Fabrika“ Vesna Mandić koja se zahvalila Narodnom pozorištu kao dobrom domaćinu koji je pomogao da se ugosti veliki umetnik, a ovakav događaj dobije svečani karakter. 

Ona je istakla da je trebalo veoma mnogo truda, rada i napora da se organizuje jedan ovakav događaj, na najvišem mogućem nivou. 

Polunjin je poslednji put gostovao u Narodnom pozorištu u martu 2019. godine kada je tri večeri zaredom, pred prepunom salom, igrao glavnu ulogu u baletu „Posvećenje“ Juke Oiši.

Narodno pozorište se raduje svakom susretu sa ovim izuzetnim umetnikom i planira novu saradnju u skoroj budućnosti.