Vesti

ORKESTAR NARODNOG POZORIŠTA U BEOGRADU ODRŽAO CELOVEČERNjI KONCERT POD NAZIVOM “BEZ PEVANjA, MOLIM”

20 maj 2015

Orkestar Narodnog pozorišta u Beogradu održao je 20. maja na Velikoj sceni celovečernji koncert pod nazivom “Bez pevanja, molim”.
U okviru programa publika je uživala u instrumentalnim delima velikih svetskih kompozitora (Pjacola, Mocart, Čajkovski, Čimaroza, Bah, Bartok, Fore, Sarasate...) a poseban kuriozitet predstavlja je činjenica što su se tom prilikom neki od članova Orkestra prvi put predstavili kao solisti.
Među njima su bili Vesna Jansens (violina), Duško Nenadović (oboa), Milica Zdihan i Ana Popović (flaute), Irina Skorikov (violončelo), Nikola Stanojević (violina), Dina Bobić (violina), Radoš Ćapin, Draško Jovanović (udaraljke), Elizabeta Varga Bursać (violončelo), Marija Lazić (oboa), Siniša Jovanović (violončelo), Dušica Blaženović (violina), Vladimir Jovanović (truba) i Mladen Vasojević (udaraljke).
Takođe, praizvedene su i dve kompozicije – „Balada o polju“ Mirjane Živković u izvođenju Edit Makedonske (violina) i „Jevrejski diptih“ Aleksandra S. Vujića u izvođenju Svetozara Vujića Borskog (kontrabas).
Specijalni gosti bili su članovi sastava „LP duo“ Sonja Lončar i Andrija Pavlović koji su se predstavili Koncertom za dva klavira francuskog kompozitora i pijaniste Fransisa Žana Marsela Pulanka.
Koncert je režirala Ivana Dragutinović Maričić a za dirigentskim pultom smenjivali su se Vesna Šouc, Ana Zorana Brajović, Stefan Zekić i gošća iz Banjaluke Vanesa Kremenović.
Scenografiju je uradila Nevenka Vidak, inspicijent je bila Mirjana Goločevac, a majstor maske Dragoljub Jeremić.
M.B.

Više fotografija možete pogledati OVDE