Vesti

PREDAVANjE NA TEMU - PRIPREME ZA AUDICIJE MLADIH OPERSKIH UMETNIKA U SAD, 16. JUNA U 11,00

12 jun 2014

Pijanista, korepetitor i vocal/opera coach iz Njujorka Đorđe Nešić održaće u ponedeljak 16. juna (11,00) u Horskoj sali Narodnog pozorišta u Beogradu predavanje na kojem će govoriti o obrazovnim i profesionalnim prilikama koje imaju mladi umetnici u SAD-u.
Skup, u organizaciji Operskog studija "Borislav Popović" Narodnog pozorišta u Beogradu, namenjen je, pre svega, studentima operskog i solo-pevanja, odnosno mladim naprednim pevačima iz visokih i srednjih škola i operskih studija koji će, ako budu želeli, moći i da otpevaju po ariju ili solo pesmu, kako bi dobili objektivno mišljenje o projektima za koje se mogu prijaviti, ili za koje mogu da se pripremaju.
Pevači koji ponesu listu arija koje su spremni da pevaju na potencijalnim audicijama, moći će da ih uporede sa trenutno najtraženijim listama i repertoarom u SAD-u.
Takođe, ovaj skup namenjen je i vokalnim korepetitorima i pijanistima.
Svi oni koji žele da prisustvuju predavanju, za dodatne informacije mogu da se obrate rediteljki Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Ivani Dragutinović Maričić na brojeve mobilnih telefona 064 1446 107 ili 062 224 974.
Nešić, koji živi i radi u Njujorku, SAD, gotovo isključivo se bavi radom sa operskim
pevačima, od sviranja resitala, do priprema pevača za operske uloge, koncerte i audicije.
Pevači sa kojima trenutno radi su Svetlana Serdar, David Bižić, Sava Vemić, Dimitrije Lazić, a među onima koje je beogradska publika mogla da vidi na prenosima iz Metropoliten opere nalaze se Julianna Di Giacomo, Adam Diegel, Sarah Coburn, Mikhail Svetlov, Alyson Cambridge, Kate Lindsey, Michael Todd Simpson, Sandra Eddy...
Kroz organizaciju „Opera America“, Nešić se bavi i promocijom operske umetnosti, obrazovanjem mladih pevača širom zemlje, kao i organizacijom i izvođenjem koncerata.
Kao pijanista i profesor, gostovao je u poznatim operskim kućama, školama, univerzitetima i festivalima među kojima su Tanglewood Festival, Aspen Music Festival, Greenwich Music Festival, Houston Grand Opera, San Francisco Opera, Juilliard School, Lincoln Center, United Nations General Assembly, University of Texas San Antonio, University of Milwaukee...
M.B.