Vesti

Uspešan nastup operskih i baletskih umetnika iz Narodnog pozorišta na otvaranju manifestacije “Dani Srbije i Srpske u Austriji” u Beču

6 oktobar 2019

Prvaci Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jadranka Jovanović, Jasmina Trumbetaš Petrović i Dejan Maksimović, dirigent Stefan Zekić. te solisti Baleta Tatjana Tatić i Igor Pastor nastupili su 4. oktobra s velikim uspehom na svečanom otvaranju manifestacije “Dani Srbije i Srpske u Austriji", u prestižnom zdanju  “Kursalon Hubner” u Beču.

Naši umetnici, nagrađeni su burnim aplauzom od publike u prepunoj sali u kojoj su bili i brojni zvaničnici Srbije, RS i Austrije.  

Posle nastupa, u našoj ambasadi u Beču, bili su gosti ambasadora Republike Srbije u Austriji gospodina Nebojše Rodića.

U naredne tri i po nedelje, do 30. oktobra, na manifestaciji će kroz razne programe, biti predstavljena kultura i umetnost Republike Srbije i Republike Srpske.

Planirana su, između ostalog, gostovanja pozorišta iz Beograda i Banjaluke, kao i otvaranje nekoliko izložbi i održavanje koncerata.

Manifestaciju organizuju Ambasada Republike Srbije u Austriji, Predstavništvo Republike Srpske u Austriji i Zajednica srpskih klubova u Beču.
M.B.