Vesti

USPEŠAN NASTUP LjUBIŠE JOVANOVIĆA U OKVIRU CIKLUSA „KONCERTI“

13 decembar 2010

U okviru ciklusa „Koncerti“, u utorak 21. decembra u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu, nastupio je poznati flautista Ljubiša Jovanović.

Posle kratke pozdravne reči upravnika Narodnog pozorišta Božidara Đurovića, prisutnima se obratio i Jovanović koji je istakao da je veoma srećan što će održati koncert pod krovom nekadašnje matične kuće u kojoj je proveo nezaboravnih 15 godina.
Veoma uspešno i nadahnuto izvođenje odabranih kompozicija Telemana, Josifa, Debisija, Stefanovića, Baha... publika je nagradila dugotrajnim i srdačnim aplauzom.
Jovanović je diplomirao i magistrirao u Beogradu kod profesora Miodraga Azanjca, a tokom dosadašnje karijere radio je kao solo flautista Beogradske opere i baleta (1978-’88), Simfonijskog orkestra Radio Televizije Beograd (1988-’89.) i Beogradske filharmonije (1989-2004.). Na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu je zaposlen  od 1993. godine,  sada u zvanju redovnog profesora flaute. Od 2002. do 2009. godine bio je prodekan za umetničko - naučni rad na FMU. Osnivač je i predsednik Profesionalnog ansambla FMU Camerata Serbica.
M.B.