Vesti

PROMOCIJA KNjIGE MILICE ZAJCEV "IGRA ŠTO ŽIVOT ZNAČI" U PONEDELjAK 25.02.

22 februar 2013

Udruženje baletskih umetnika Srbije obeležiće 50 godina postojanja u ponedeljak, 25. februara (12,00) u Narodnom pozorištu predstavljanjem treće knjige Milice Zajcev "Igra što život znači".

Promocija knjige, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, u saradnji sa Narodnim pozorištem u Beogradu, biće održana u foajeu Druge galerije.
Predsednik UBUS-a Anđelija Todorović u najavi događaja istakla je zahvalnost autorki i ministarstvu kulture i informisanja koje je omogućilo da se trilogija svojevrsne istorije Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu zaokruži ovom knjigom, koja prema njenim rečima, predstavlja vredno svedočanstvo o umetničkoj igri u Srbiji.
Autorka knjige Zajcev ovom knjigom završila je trilogiju, svojevrsnu istoriju Baleta Narodnog pozorišta, u kojoj je kroz razgovore, zapise, ispovesti, sećanja, portretisala najznačajnije ličnosti umetničke igre na nacinalnoj sceni.
U prethodne dve knjige Zajcev je neposredno intervjuisala baletske umetnike, a novina u radu na trećoj knjizi je što se komunikacija sa živim učesnicima odvijala putem elektronske pošte, a njihove ispovesti su prenete u obliku koji su oni odabrali.
M.B.