Vesti

RUMUNSKI TENOR FLORIN ORMENISAN GOSTOVAO U OPERI "DON PASKVALE"

26 novembar 2013

Poznati rumunski tenor Florin Ormenisan nastupio je kao gost u Donicetijevoj operi "Don Paskvale" koja je bila na repertoaru Velike scene u sredu 27. novembra.

Beogradskoj publici predstavio se ulogom Ernesta, a u podeli su bili i Dragoljub Bajić (Don Paskvale), Sofija Pižurica (Norina), Nebojša Babić (Malatesta), Sveto Kastratović (Notar) i Vladimir Jovanović (Trubač). Dirigent je bila Zorica Mitev Vojnović.
Ormenisan je diplomirao na Nacionalnoj Muzičkoj akademiji u Bukureštu a master studije završio je na Univerzitetu u Indijani (SAD).
Na repertoaru ovog umetnika su uloge: Nemorino (Ljubavni napitak) Edgardo (Lucija od Lamermura), Ernesto (Don Paskvale), Romeo (Romeo i Julija), Vojvoda iz Mantove (Rigoleto), Tonio (Devojka iz Regimenta).
Predstava "Don Paskvale", koja je premijerno izvedena 12. aprila 2008. godine u režiji Saše Gabrića, odiše jednim modernim, razigranim i veoma duhovitim tonom.
Priču o bogatom i uobraženom starcu koga na prevaru ožene kako bi ga naučili pameti, reditelj je smestio u današnje vreme, a uobraženog starca je pretvorio u uobraženog mladića.
Scenografiju je osmislio Boris Maksimović, kostime je uradila Marina Medenica, a koreografiju Isidora Stanišić.
M.B.