Vesti

DIRIGENT DARIO VUČIĆ GOSTUJE U OPERI "DON PASKVALE" 29. JANUARA

27 januar 2014

Izvođenjem opere "Don Paskvale" Gaetana Donicetija, koja je na repertoaru Velike scene u sredu 29. januara (19,30), dirigovaće gost iz Sarajeva Dario Vučić.

U naslovnoj ulozi pojaviće se Dragoljub Bajić, a u podeli su i Sofija Pižurica (Norina), Florian Ormenisan (Ernesto), Nebojša Babić (Malatesta), Sveto Kastratović (Notar) i Vladimir Jovanović (Trubač).
U ovoj komičnoj operi u tri čina, premijerno izvedenoj 12. aprila 2008. godine u režiji Saše Gabrića, učestvuju i Orkestar, Hor i Balet Narodnog pozorišta u Beogradu.
Vučić, rođen 1980. godine, do sada je dirigirao Sarajevskom filharmonijom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Sinfoniettom Baden (Baden bei Wien - Austrija), Kamernim simfonijskim orkestrom Zenica, Operskim orkestrom Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku i Kamernim orkestrom 2007, čiji je osnivač.
Radio je kao korepetitor i dirigent s raznim vokalnim i instrumentalnim solistima i horovima.
Obavljao je dužnost šefa Hora Opere Narodnog pozorišta Sarajevo (2004-2009), gde je istovremeno radio i kao korepetitor Baleta.
U periodu od 2009. do 2011. bio je dirigent Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, a potom je do decembra 2013. godine obavljao funkciju direktora tog teatra.
M.B.

Više o predstavi možete pročitati OVDE