Vesti

BAS SLAVKO SEKULIĆ GOSTUJE 17. MARTA U OPERI „TRUBADUR“

16 mart 2012

Bas Slavko Sekulić nastupiće kao gost u ulozi Feranda u operi „Trubadur“ Đuzepea Verdija koja je na repertoaru Velike scene u subotu 17. marta u 19 časova.

U podeli su i Miodrag D. Jovanović (Grof Luna), Jasmina Trumbetaš Petrović (Leonora), Dušan Plazinić (Manriko), Jelena Vlahović (Acučena), Darko Đorđević (Ruic), Tatjana Mitić (Ines), Ljubodrag Begović (Glasnik) i Aleksandar Tasić (Stari Ciganin).
U predstavi učestvuju hor i orkestar Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.
Dirigent je Dejan Savić.
Sekulić je rođen 1971. godine u Rijeci. Diplomirao je na Muzičkom konzervatorijumu „G. Tartini“ u Trstu u klasi profesorke Rite Susovski, kao i na Visokoj muzičkoj školi „Ino Mirković“ u Lovranu. Trenutno pohađa poslediplomske studije na Jermenskom državnom konzervatoriju. Kao najbolji student dobio je nagradu Ministarstva kulture Republike Italije.
Gostovao je u Sloveniji, Italiji, Nemačkoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Belgiji u raznim operama: „Bal pod maskama“, „Rigoleto“, „Don Karlos“, „Falstaf“, „Sedam smrtnih grehova“, „Turčin u Italiji“, „Madam Baterflaj“, „Zaljubljen u tri narandže“...
Od 2004. godine Sekulić je solista Opere Slovenskog narodnog gledališća u Ljubljani.
M.B.