Vesti

U MUZEJU NARODNOG POZORIŠTA ODRŽAN "ŠKOLSKI ČAS" SA MILOM DRAGIČEVIĆ

10 oktobar 2012

U okviru ciklusa "Školski čas", u sredu 10. oktobra u Muzeju Narodnog pozorišta, održan je susret sa prvakinjom Baleta Milom Dragičević.

U razgovoru sa organizatorkom Baleta Brankicom Knežević, pred učenicima Osnovne škole “Kralj Petar Prvi” i Baletske škole “Lujo Davičo”, ona je pričala o svom odrastanju, školovanju, najdražim ulogama, ljubavi prema baletu...
Dinamičan razgovor, koji je bio prožet i raznim pitanjima brojnih učenika, obogatili su i video inserti, po izboru Petra Antonovića, iz predstava u kojima Mila Dragičević nastupa.
U stalnom angažmanu Baleta Narodnog pozorišta nalazi se od 1991. godine, a deset godina kasnije dobila je zvanje prvakinje Baleta Narodnog pozorišta.
Ostvarila je veliki solistički repertoar u predstavama "Uspavana lepotica", "Žizela", "Labudovo jezero", "Don Kihot", "Samson i Dalila", "Dama s kamelijama", "Silfide", "Šeherezada" i "Pesnik Čajkovski".
Prve uloge tumači u baletima "Jesenji pljusak", "Don Kihot", "Ohridska legenda", "Čudesni mandarin", "Labudovo jezero", "Doktor Džekil i mister Hajd", "Romeo i Julija", "Samson i Dalila", "Pakita" / "Frančeska da Rimini", "Žizela", "Posvećenje proleća" / "Žar-ptica", "Kraljica Margo", "Don Kihot" i "Ukroćena goropad".
Prošle godine, 8. decembra, ulogom Nikije - indijske plesačice, u baletu Ludviga Minkusa “Bajadera” obeležila je dve decenije umetničkog rada.
M.B.