Vesti

U MUZEJU NARODNOG POZORIŠTA PROMOVISANA KNjIGA "MUZIČKE BELEŠKE" GORDANE KRAJAČIĆ

21 februar 2013

Knjiga Gordane Krajačić "Muzičke beleške" predstavljena je u četvrtak 21. februara u Muzeju Narodnog pozorišta, u okviru ciklusa "Promocije".

O knjizi, u kojoj autorka na vedar i šarmantan način publici prenosi odlomke iz svojih priča sećanja na događaje i susrete, promocije, koncerte i izložbe, koji na jedan poseban način svedoče o minulim godinama Mokranjčevog festivala u Negotinu, govorili su filolog Nada Tomić Drašković i muzikolozi Aleksandra Paladin i Maja Čolović Vasić.
Prema rečima gospođe Paladin, ova 15. po redu knjiga Gordana Krajačić predstavlja jedan potpuno novi pogled na srpski muzički život, putovanja, ličnosti i događaje koji su obogatili autorkin unutrašnji, lični umetnički svet.
- Profesionalna da prepozna kvalitet, spremna da pohvali ali i pokudi, Gordana Krajačić postaje i svojevrsni hroničar izrastanja umetničkih ličnosti, mnogih domaćih izvođača i kompozitora, kao i stručnih komentator umetničkih dostignuća velikih imena koja nam dolaze iz sveta. "Muzičke beleške" su nova stranica muzičke istorije. Dobijajući vrednost u vremenu koje tek dolazi, mi je danas čitamo i preporučujemo kao savremenici - rekla je Aleksandra Paladin.
Za muzički intermeco između govornih segmenata, bio je zadužen pijanista Miodrag Čolaković.
M.B.