Невена Бриџен

Солиста Опере I

О уметници

Рођена је у Београду.
Магистрирала је на престижној Гилдхол школи за музику и драму у Лондону у класи Су Мек Кулох и Рудолфа Пирнаја.

Недавно је остварила сарадњу и додатно се усавршавала са Роџером Малоуфом, диригентом Метрополитен опере у Њујорку као и са диригентом Беноит Ренардом са којим је дебитовала у Њујорку у улози Грофице у опери Фигарова женидба В.А.Моцарта.

Сарађивала је са интернационално признатим оперским уметницима, редитељима и диригентима, као што су Клајв Тимс, Ладе Валесов, Денис Чепман, Кит Чемберс, Вокер Луис, Мартин Лојд Еванс, Миодраг Јаноски, Надежда Краснаја, Љуба Казарновскаја, Дејан Савић...

Свој деби у Народном позоришту у Београду Павловићева је остварила 2014. године у улози Сузане у опери Фигарова женидба В.А.Моцарта.

У оперској кући у којој је стални члан ансамбла, припрема улогу Микаеле из опере Кармен Ж.Бизеа, Татјане из опере Евгеније Оњегин П. Чајковског, улогу Сестре Анђелике из истоимене опере Ђ. Пучинија, улогу Бастијене из опере Бастијен и Бастијена В.А. Моцарта, као и улогу Дездемоне из опере Отело Ђ.Вердија.

Као специјални гост-солиста, Павловићева је наступала у церемонијалном програму Дана државности Србије 2015. године у председништву Србије где је у директном преносу РТС-а извела арију Станке из опере "На уранку" Станислава Биничког, уз пратњу оркестра Бинички. Као специјални гост наступила је на бечком балу као и на свечаном обележавњу 50. година Дома омладине Београда 2014. године.

Посебно је запажен њен соло наступ на свечаној церемонији америчког Дана независности 4 јула 2014. у резиденцији амбасадора Кирбија где је извела америчку и националну химну.

Павловићева је својим солитичким концертом „Белешке о љубави“ отворила интернационални пројекат АРТ дијаспора 2014. године у сарадњи са кацеларијом за дијаспору Републике Србије.
Неки од њених наступа укључују: Барбикен центар у Лондону, Rossotrudnichestvo центар у Лондону, Бург кућа у Лондону, Лаудердејл задужбина у Лондону, Christ Spitafields црква у Лондону, St Giles црква у Лондону, Hayd park црква у Лондону, Proms u St Mary цркви у Хенлију на Темзи, Фестивал Револуција у Лондону...

Невена се остварила у улози Вилинског коњића у опери "Стракоза и Муравеј" америчког композитора Брајана Хосефроса која је премијерно изведена у Лондону, опери "Краљ иде напред у Француску" - А Саллиена, као и улогама Маргарите у опери "Фауст" – А.Боита, Татјане у опери "Евгеније Оњегин" - Чајсковског, Марженке у опери "Продана невеста" - Сметане, Дездемоне у опери "Отело" - Вердија.
Наступала је на ITV телевизији у Лондону у емисији са Џејмс Кордоном, и BBC 3 радију.

Редовно се појављује у свим водећим медијима на Балкану.

Основни подаци

Солисткиња I (СОПРАН)
Ансамбл: Опера
Статус: стална чланица
Улоге у актуелном репертоару Народног позоришта:
• Сестра Анђелика („Сестра Анђелика“)
• Бастијена („Бастијен и Бастијена“)
• Сузана („Фигарова женидба“)
• Инес („Трубадур“)
• Татјана („Евгеније Оњегин“)
• Лаурета („Ђани Скики“)
• Мими („Боеми“)
• Церлина („Дон Ђовани“)
• Еуридика („Орфеј и Еуридика“)