Вести

ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА МУЗИКЕ ОДРЖАН КОНЦЕРТ ПОЛАЗНИКА ОПЕРСКОГ СТУДИЈА "БОРИСЛАВ ПОПОВИЋ"

22 јун 2014

У оквиру завршетка тродневног програма, који је Народно позориште приредило поводом Светског дана музике (више о томе прочитајте ОВДЕ), у недељу 22. јуна, у матине термину, на Великој сцени, одржан је концерт полазника Оперског студија "Борислав Поповић".
На програму су биле арије и дуети из „Фигарове женидбе“,„Евгенија Оњегина“,„Веселе удовице“,„Боема“,„Адијане Лекуврер“,„Бала под маскама“,„Симоне Боканегра“,„Фауста“, „Ромеа и Јулије“, „Севиљског берберина“,„Мадам Батерфлај“ и „Кнегиње чардаша“.
Публици су се представили Јована Белић, Ивана Јаношевић, Слободан Живковић, Сања Косанић, Биљана Ана Менда, Вишња Радосав, Александра Анђелковић, Страхиња Ђокић, Јована Чуровић и Невена Тирнанић.
Гости концерта биле су балерине Тамара Пјевић и Јана Миленковић, као и њихове колеге из ансамбла Балета Народног позоришта у Београду Филип Танстал и Тејлор Клоу.
Концерт је режирала Ивана Драгутиновић Маричић, а Оркестром Опере Народног позоришта у Београду дириговао је маестро Ђорђе Павловић.
Сценографију је урадио Борис Максимовић, кореографију Александар Илић, док је Катарина Грчић Николић била задужена за избор костима.
Усавршавање полазника у Студију Народног позоришта у Београду "Борислав Поповић" траје две сезоне, а школска година одвија се у периоду од 1. септембра до 30. јуна наредне године.
Чланови уметничког руководства у сезони 2013/2014. су првакиња Опере Народног позоришта и вокални педагог Сузана Шуваковић Савић, Ђорђе Павловић (диригент), Ивана Драгутиновић Маричић (редитељ), Андреја Маричић (глумац), Драгослав Илић (вокални педагог) и Миливоје Вељић (пијаниста).
М.Б.
 

Више фотографија можете погледати ОВДЕ