АЛЕКСАНДАР ИЛИЋ ПРЕДСТАВЉАО СРБИЈУ НА ФЕСТИВАЛУ САВРЕМЕНОГ ПЛЕСА У АЛЖИРУ

18 новембар 2013

Балетски уметник и кореограф  Александар Илић, на предлог Министарства културе и информисања Србије, представљао је нашу земљу на 5. Интернационалном Фестивалу савременог плеса у Алжиру, који је одржан од 15. до 22. новембра.

Илић је, поред чланства у жирију, у коме су се налазили Рајко Павлић из Хрватске, Francesc Casadesus из Шпаније, Cardens Prieto Rosario из Кубе и Talat Samawia из Ирака, 19. новембра одржао и конференцију на којој је говорио о српској плесној сцени.
Том приликом, у Bibliothequ du Palas de la culture Moufdi Zakar, он је представио Балет Националног театра у Београду и СНП-а у Новом Саду, Bitef Dance компанију, Мадленианум оперу и театар и Београдски фестивал игре, као и начин на који се развија и популаризује савремена игра у Србији.
Поред промотивних видео пројекција присутним новинарима представљена је и публикације за уметничку игру "Степарт" и "Orchestra", а конференцију су употпунили програми, брошуре и књиге Народног позоришта у Београду и Bitef Dance компаније.
М.Б.

Биографију Александра Илића можете погледати ОВДЕ