Вести

АНСАМБЛ “БЕОГРАДСКИ КВАРТЕТ ХАРФИ” ОДРЖАО КОНЦЕРТ У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

6 децембар 2011

Ансамбл “Београдски квартет харфи” наступио је у уторак 6. децембра у Музеју Народног позоришта, у оквиру циклуса “Концерти”.

У име Музеја, присутне је поздравила Драгица Гаћеша која је, између осталог, подсетила да је Београдски квартет харфи основан 1987. године на „Летњој академској радионици музике“ Факултета музичке уметности у Београду, а у оквирима рада курса харфе којим је руководила Милица Барић, редовни професор харфе на овом факултету.
Са амбицијом да негује, развија и афирмише групно музицирање на харфама, овај ансамбл стално наступа на разним културним манифестацијама, на радију и на телевизији, као и на самосталним концертима, што је његова основна делатност.
Њихов репертоар обухвата оригиналне композиције за квартет харфи разних епоха и стилова, као и аранжмане популарних дела музичке литературе за овај састав из пера врсних светских харфиста, композитора и аранжера.
На концерту у Музеју, уметнице су изводиле популарне композиције за опере и балете, а публика их је, после сваке нумере, поздрављала срдачним аплаузом.
М.Б.