АНСАМБЛ СОЛ ОПЕРЕ ИЗ ЈУЖНЕ КОРЕЈЕ ОДРЖАО КОНЦЕРТ НА СЦЕНИ "РАША ПЛАОВИЋ"

24 јун 2016

Председник Сол опере Сојунг Ли изразио је задовољство што се том ансамблу указала прилика да дође у Србију коју је назвао земљом културе и лепоте.
- Част нам је што имамо прилику да представимо културу и лепоту наше земље, уз помоћ водећих уметника Јужне Кореје. Ми у Сол опери смо имали среће да будемо добитници престижних награда, попут Корејске оперске награде и Награде Уметничког центра из Сеула, те нас сматрају водећим оперским ансамблом Јужне Кореје – каже Сојунг Ли у изјави која је објављена у програму концерта и подсећа да је Сол опера до сада у неколико наврата блиско сарађивала са Народним позориштем у Београду.
- Имали смо и привилегију да угостимо вршиоца дужности управника, господина Дејана Савића, као и примадону, госпођу Јасмину Трумбеташ, а обоје су постигли завидан успех у нашим продукцијама. Сол опера ће наредне године одржати Гала концерт у Народном позоришту у Београду, на сцени овог театра. Надамо се да ће наше вечерашње извођење имати значајну улогу у учвршћивању и проширивању добрих односа и културне размене између Србије и Кореје. Желео бих да изразим нашу искрену захвалност амбасадору Јужне Кореје, Његовој екселенцији Ли До-Хону, за подршку овој нашој акцији, као и искрену захвалност господину Дејану Савићу и члановима Народног позоришта у Београду. Такође, желим да захвалим спонзору, председнику Одбора, и члановима за срдачну подршку нашем ансамблу. Надамо се да ће вам вечерашњи концерт донети радост, смех и мало магије – поручио је Сојунг Ли.
У оквиру програма, уз клавирску пратњу Глеба Горбунова, изведене су арије и дуети из опера „Пајаци“, „Риголето“, „Тоска“, „Мадам Батерфлај“..., као и неке од најлепших корејских народних песама.
Публици су се представили баритон Донг Чул Сон, сопрани Еун Хи Ким, Хјун Џунг Парк, Ми Кјонг Парк и Сеунгеун Ли и тенори Џи Хо Ким и Ћун Јеон Ким.
На крају концерта, заједно су извели чувену "Винску песму" из Вердијеве "Травијате".
М.Б.