Вести

„Бела кафа“ најбоља представа „Фестивала победника фестивала“, Олга Одановић најбоља глумица, а Предраг Ејдус најбољи глумац

18 октобар 2017

„Бела кафа“, по тексту Александра Поповића, у режији Милана Нешковића, и извођењу ансамбла Драме Народног позоришта у Београду, једногласном одлуком жирија публике  проглашена је за најбољу представу, а Олга Одановић за најбољу глумицу Позоришних свечаности „Фестивал победника фестивала“.

Олга Одановић у овој трагикомичној фарси, премијерно изведеној 4. маја 2015. године на Сцени „Раша Плаовић“,  маестрално тумачи лик Мајка Јање.

Одлуком стручног жирија, првак Драме Народног позоришта Предраг Ејдус  освојио је Награду за најбољег глумца (за улогу у комаду „Хор бечких дечака“, у продукцији „YugoArt“-а), док је „Gogoland“ Народног позоришта из Сомбора, у режији Андраша Урбана, проглашен за најбољу представу.

На Позоришним свечаностима „Фестивал победника фестивала“., одржаним од 9. до 17.. октобра у Центру за културу и образовање Раковица, осим поменутих, изведене су и представе „Црни“, Новосадског позоришта „Újvidéki Színház“ у режији Жанка Томића и „Ружа, увела“, Позоришта „Бора Станковић“ из Врања.
М.Б.