Vesti

„Bela kafa“ najbolja predstava „Festivala pobednika festivala“, Olga Odanović najbolja glumica, a Predrag Ejdus najbolji glumac

18 oktobar 2017

„Bela kafa“, po tekstu Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića, i izvođenju ansambla Drame Narodnog pozorišta u Beogradu, jednoglasnom odlukom žirija publike  proglašena je za najbolju predstavu, a Olga Odanović za najbolju glumicu Pozorišnih svečanosti „Festival pobednika festivala“.

Olga Odanović u ovoj tragikomičnoj farsi, premijerno izvedenoj 4. maja 2015. godine na Sceni „Raša Plaović“,  maestralno tumači lik Majka Janje.

Odlukom stručnog žirija, prvak Drame Narodnog pozorišta Predrag Ejdus  osvojio je Nagradu za najboljeg glumca (za ulogu u komadu „Hor bečkih dečaka“, u produkciji „YugoArt“-a), dok je „Gogoland“ Narodnog pozorišta iz Sombora, u režiji Andraša Urbana, proglašen za najbolju predstavu.

Na Pozorišnim svečanostima „Festival pobednika festivala“., održanim od 9. do 17.. oktobra u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica, osim pomenutih, izvedene su i predstave „Crni“, Novosadskog pozorišta „Újvidéki Színház“ u režiji Žanka Tomića i „Ruža, uvela“, Pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja.
M.B.