Vesti

„HEDA GABLER” NAJBOLjA PREDSTAVA POZORIŠNOG FESTIVALA U MLADENOVCU

11 oktobar 2011

Drama "Heda Gabler" Narodnog pozorišta u Beogradu, u režiji Snežane Trišić, najbolja je predstava ovogodišnjeg festivala u Mladenovcu "Teatar u jednom dejstvu", odlučio je žiri tog festivala na sednici održanoj 10. oktobra.

- Prilazeći slobodno Ibzenu, ali bez težnje da se njegov tekst nasilno aktuelizuje, brišući iz njega ono što je deklarativno, a ne doprinosi razvoju likova i radnje, rediteljka Snežana Trišić je, uz pomoć glumaca, pre svega, Nataše Ninković u naslovnoj ulozi i Nebojše Dugalića kao Ejlerta Levborga, sačinila snažnu, dramatičnu, živu predstavu koja na našu scenu vraća u život jedno veliko, klasično dramsko delo"- navodi se u obrazloženju žirija kojim je predsedavao pozorišni kritičar iz Beograda Vladimir Stamenković, a članovi su bili glumica Ana Sofrenović i reditelj Milorad Đokić.
U konkurenciji za najbolju predstavu festivala, koji je na temu "Identitet", u selekciji Željka Hubača, održan od 5. do 10. oktobra u Centru za kulturu Mladenovac, učestvovale su i “Elijahova stolica” (JDP), “Gospodin” (Atelje 212) , “Ja i ti” (Bitef teatar), “Kao kroz staklo” (Beogradsko dramsko pozorište) i “Ines de Kastro” (Narodno pozorište Užice).
Drama “Heda Gabler” premijerno je izvedena 20. februara ove godine na Sceni “Raša Plaović”.
M.B.