ЧУВЕНИ ГЛОБ ТЕАТАР ИЗ ЛОНДОНА 28. ЈУНА ГОСТУЈЕ СА ШЕКСПИРОВИМ КОМАДОМ “ДВА ВИТЕЗА ИЗ ВЕРОНЕ”

9 мај 2016

Ансамбл чувеног Глоб театра из Лондона гостоваће 28. јуна на Великој сцени са Шекспировим комадом „Два витеза из Вероне“, у режији Ника Бегнала.
На тај начин, енглеска позоришна трупа, после двогодишње паузе, када је на истој сцени са великим успехом одиграла "Хамлета" у редитељској поставци Доминика Дромгула и Била Бакхурста, поново ће се представити београдској публици – овога пута са својом најновијом продукцијом.
У њој Бегнал, на иновативан начин, са нагласком на музику, нуди анархистичну верзију ове ране Шекспирове комедије из 1591. године користећи елизабетанску сценографију инспирисану сликама и нацртима из аутентичног времена.
Читав заплет почива на томе да Валентин воли Силвију, а Протеј Јулију. Међутим, Протеј је несталан, па се и он заљубљује у Силвију. Валентин планира да побегне са њом, али их Протеј изневери. Након тога, Валентин се нађе у изгнанству и придружи се отпадницима у шуми...
Да ли ће за њим поћи Силвија, а за њом Протеј?
Да ли ће за Протејем поћи Јулија?
И, на крају, да ли ће за свима њима поћи, како то обичаји налажу, и њихове слуге, Спид и Ланс, па чак и Лансов пас, Креб?
Ову романтичну причу пуну комичних обрта изводи весели ансамбл који ће публику одушевити песмама, сценском атмосфером и стваралачким „хаосом“.
У подели су Лиа Брадерхед (Јулија), Гери Купер (Војвода), Аруан Галиева (Силвија), Гај Хјуз (Валентин), Ембер Џејмс (Лусета), Адам Кист (Спид), Шарлот Милс (Ланс), Дармеш Пат (Протеј) и Фред Томас (Музичар / Пас Креб).
Дизајнер је Кејти Сајкс, композитор Џејмс Форчун, а кореограф Том Џексон Гривс.
М.Б.

Више фотографија можете погледати ОВДЕ