Вести

Дејан Савић наступио са Софијском филхармонијом

3 новембар 2017

Истакнути српски музички уметник, диригент Дејан Савић, успешно је наступио са Софијском филхармонијом у сали "Булгарија", изводећи изузетно захтеван програм, у складу са високим нивоом овог реномираног европског оркестра.

Поред Равелог Валса и Свите Петрушка Стравинског, солиста у популарном Моцартовом концерту за клавир и oркестap бр. 21 била је проф. Милена Молова, дугогодишњи врхунски уметник и педагог, један од лауреата конкурса "Чајковски", иначе пијанисткиња која је са Софијском филхармонијом дебитовала са непуних 13 година.

Концерти Софијске филхармоније, осим што се са њих редовно прави тонски снимак односно звучни запис, преносе се и уживо путем интернета сервисом Live Streaming, тако да су, осим посетилаца у сали, и слушаоци код својих кућа могли да уживају у музицирању сјајног и репрезентативног бугарског ансамбла.

Концерту је присуствовао Њ.Е. г. Владимир Ћургуз, амбасадор Србије у Софији, са којим је маестро Савић, сада у својству Управника Народног позоришта у Београду, размотрио могућности побољшања сарадње на пољу културе између два главна града и државе.

У прилог овим активностима говори и околност да је у наредној премијери Софијске националне опере, Бизеовој Кармен у редитељској поставци Пламена Карталова, за коју је иначе немогуће пронаћи улазницу недељама уназад, место нашло двоје наших уметника. У насловној улози ће се појавити Сања Анастасијевић, београдски мецосопран са европском каријером, док је сценографију реализовао Миодраг Табачки, иначе радо виђен гост ове оперске куће.

Галерија