Вести

ДРАГАНА ДЕЛ МОНАКО ДОБИТНИЦА ПРИЗНАЊА „КАПЕТАН МИША АНАСТАСИЈЕВИЋ“

17 јун 2014

Првакиња Опере Народног позоришта у Београду Драгана дел Монако овогодишња је добитница признања „Капетан Миша Анастасијевић“ у категорији „За унапређење наше музичке културе и стваралашта и презентацију српске културе у свету“.
У образложењу председника жирија, проф.др Радована Пејановића, проректора Универзитета у Новом Саду, наведено је да је Драгана дел Монако била номинована у оквиру пројекта "Пут ка врху" као "истакнути првак Опере са задивном уметничком каријером на домаћој и интернационалној сцени".
Награда која носи име Капетана Мише Анастасијевића, истакнутог српског трговца и добротвора из 19. века, додељује се од 2000 године у циљу афирмације привредног и друштвеног стваралаштва.
Међу досадашњим добитницима признања, које се састоји од Повеље и Златника са ликом Капетана Мише (уметнички рад Љубише Манчића, академског вајара из Београда) су истакнути привредници, компаније, амбасадори,ствараоци и установе, које се истичу у свом раду и стварају ново, боље и лепше лице Србије.
Носиоци пројекта су Агенција "Медиа Инвент" из Новог Сада, заједно са новосадским и београдским Универзитетом и привредним коморама Србије.
Награда је уручена 30. маја на свечаности одржаној у Ректорату Универзитета у Београду.
М.Б.