Вести

Фестивал "Позоришно пролеће" у Шапцу: Награда за креативна глумачка остварења у тандему Љубомиру Бандовићу и Нели Михаиловић, "Балкански шпијун" најбоља представа по оцени публике

15 април 2019

На четвртом Фестивалу "Позоришно пролеће", одржаном од 8. до 15. априла, стручни жири доделио је Награду за креативна глумачка остварења у тандему Љубомиру Бандовићу и Нели Михаиловић за улоге Илије и Данице Чворовић у "Балканском шпијуну" који је освојио Награду публике за најбољу представу са просечном оценом 4, 75.

Стручни жири којим је председавао словеначки редитељ и писац Kарпо Година, а чланови су били глумац Никола Ристановски и редитељ др Петар Kауков, одлуку је донео једногласно.

У такмичарском програму фестивала, осим "Балканског шпијуна", по тексту Душана Ковачевића, у режији и драматургији Татјане Мандић Ригонат, одигране су и представе „Петријин венац” Драгослава Михаиловића у режији Бобана Скерлића и у извођењу Атељеа 212, „Корешподенција” рађена по тексту Борислава Пекића у режији Горчина Стојановића и у продукцији Звездара театра, „Вештице из Салема” Артура Милера у режији Никите Миливојевића у сценском читању новосадског Српског народног позоришта, „Тартиф” по мотивима Молијерове драме, у режији Игора Вука Торбице рађен у копродукцији  Народног позоришта Сомбор и Српског народног позоришта, „Хроника паланачког гробља” базирана на збирци приповедака Исидоре Секулић, у режији Ивана Вуковића Крушевачког позоришта и Чеховљев „Ујка Вања” у режији Егона Савина и продукцији Југословенског драмског позоришта. 
М.Б.