Вести

Глумици Сузани Лукић уручена Награда „Петар Банићевић“

25 јун 2019

Наградa „Петар Банићевић“ уручена је 25. јуна на Великој сцени овогодишњој добитници Сузани Лукић.

На церемонији одржаној после извођења Нушићеве комедије „Ожалошћена породица“, млада глумица примила је престижно признање из руку унуке чувеног драмског уметника, по коме награда носи име, Иве Банићевић.

„Сузана Лукић је у репертоару који је остварен током календарске 2018. године, остварила највећи број улога, у којима је показала широк дијапазон глумачких средстава и савремени сензибилитет окренут колективној глумачкој игри, првенствено улогом у представи Боливуд, а онда и улогама  Данице у Ожалошћеној породици и  Аделе у представи Дом Бернарде Албе“, наведено је у образложењу жирија у којем су били в.д. директорка Драме Народног позоришта у Београду Тања Шљивар, глумац Бојан Кривокапић (прошлогодишњи добитник награде) и драматург Славко Милановић.

Награда се додељује глумцу или глумици старосне доби до 40 година живота, који су запослени на неодређено или одређено време, те ангажовани по основу уговора о уметничкој сарадњи или по неком другом хонорарном уговору у Народном позоришту, за 2018. годину.

Признање се састоји од бронзаног рељефа са профилом уметника чије име носи и оригиналне плакете (уметнички рад Герослава Зарића) и не садржи новчани део.
М.Б.