ИНТЕРАКТИВНА КОНЦЕРТНА ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ И РОДИТЕЉЕ "КРСТАРЕЊЕ СА МАРИНОМ", 24.11.

20 новембар 2013

Концертна представа за децу и родитеље под називом Крстарење са Марином на "Броду 3 у 1“, чији је аутор пијанисткиња Марина Милић Апостоловић, премијерно ће бити изведена у недељу 24. новембра у подне на Сцени "Раша Плаовић“.

Тема премијерног крстарења је "Чојство и јунаштво". Капетан брода кроз свет Баха, Бетовена, Његоша, св. Стефана Дечанског, цара Константина, Грига и Шопена, повешће публику по различитим земљама, кроз векове, али и подучити разноврсним врлинама.
Концепт интерактивних концертних представа је постављен у Лондону 2001.године где је оцењен као до сада нигде виђен концепт приближавања уметности деци.
Ово је свеобухватни образовни програм идеалан за децу од 5 до 15 година. Кроз игру, радост, забаву, квиз знања и активно учествовање у програму, публика проширује знање из историје, географије, балета, класичне музике, сликарства, али је подстакнута и на здрав начин живота, исхране, неговање врлина и добрих навика, наведено је у најави Народног позоришта.
Део концертног крстарења је и коктел у Фоајеу Народног позоришта на коме ће се капетан и посада појавити у униформама, а први официри, уметници солисти, у атрактивним костимима у којима су наступили на програму крстарења.
На сваком коктелу посебно ће бити представљен и "члан посаде" важан за крстарење а није виђен на сцени: режисер, драматург, мајстор за осветљење.
Важан део коктела је додела награда најактивнијој деци која су се истакла у учествовању или знању "пређеног програма“ након крстарења, тако и одраслима.