Вести

Иван Босиљчић први пут наступио у улози Грофа де Жиреа у представи „Дама с камелијама“

12 новембар 2019

У представи „Дама с камелијама“, по роману Александра Диме Сина и у режији Југа Радивојевића,  изведеној 12. новембра на Великој сцени, у улози Грофа де Жиреа, први пут наступио је Иван Босиљчић.

У тој роли, Босиљчић (који се у матично позориште вратио после вишемесечне паузе, због снимања у Русији) је заиграо уместо Слободана Бештића. 

„Дама с камелијама“ је сентиментална и веома реалистична љубавна прича о несрећној и на смрт болесној париској куртизани Маргарити Готје (Марија Вицковић) у коју се заљубљује Арман Дивал (Јоаким Тасић), младић из угледне породице. За разлику од других, бројних, мушкараца, он је искрено воли. Маргарита узвраћа љубав и њих двоје, ношени емоцијама, заједно беже на село. Међутим, Арманов утицајни отац Жорж (Небојша Кундачина) склапа понуду са несуђеном снајком, како би спасао част породице. Неизлечиво болесна Маргарита прихвата понуду уз услов да отац, када она умре, каже истину Арману...

Улоге су остварили и Стела Ћетковић (Приданс), Зорана Бећић (Нанин), Димитрије Илић (Варвиљ), Андреја Маричић (Гастон Рије), Милена Ђорђевић (Нишета), Владан Гајовић (Густав) и Бојана Стефановић (Олимпија).

Аутор адаптације је Жељко Хубач, а драматург Спасоје Ж. Миловановић.

Сценограф је Борис Максимовић, костиме је урадила Бојана Никитовић, а музику Корнелије Ковач.
М.Б.