Вести

Извођењем Молијеровог „Дон Жуана“ завршена ревија представа „Игорови дани“, посвећена трагично преминулом младом редитељу изузетног талента Игору Вуку Торбици

30 јануар 2022

Последње вечери ревије представа „Игори дани“, коју су заједнички организовали Народно позориште у Београду и Српско народно позориште из Новог Сада, у недељу 30. јануара, на Великој сцени гостовало је Народно позориште „Тоша Јовановић“ из Зрењанина са представом „Дон Жуан“, по тексту Жана Батиста Поклена Молијера, у режији Игора Вука Торбице.

Од 24. до 30. јануара у СНП-у и Народном позоришту, публика је имала прилику да погледа представе „Царство мрака“ Народног позоришта у Београду, „Kрваве свадбе“ Српског народног позоришта и Будва Град театра и „Тартиф“ Народног позоришта Сомбор и Српског народног позоришта, док су „Бакхе – Кратак преглед распада“ Народног театра из Битоља, отказане из епидемиолошких разлога. 

Игор Вук Торбица био је један од најбољих редитеља млађе генерације који је оставио дубок траг у већини српских и регионалних позоришта. 

Четири његове представе проглашене су за најбоље годишње продукције у три државе, и два пута су изабране за најбоље у региону. 

Торбица је трагично окончао свој живот 16. јуна 2020, у 33 години. 

 

Галерија