Vesti

Izvođenjem Molijerovog „Don Žuana“ završena revija predstava „Igorovi dani“, posvećena tragično preminulom mladom reditelju izuzetnog talenta Igoru Vuku Torbici

30 januar 2022

Poslednje večeri revije predstava „Igori dani“, koju su zajednički organizovali Narodno pozorište u Beogradu i Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada, u nedelju 30. januara, na Velikoj sceni gostovalo je Narodno pozorište „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina sa predstavom „Don Žuan“, po tekstu Žana Batista Poklena Molijera, u režiji Igora Vuka Torbice.

Od 24. do 30. januara u SNP-u i Narodnom pozorištu, publika je imala priliku da pogleda predstave „Carstvo mraka“ Narodnog pozorišta u Beogradu, „Krvave svadbe“ Srpskog narodnog pozorišta i Budva Grad teatra i „Tartif“ Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta, dok su „Bakhe – Kratak pregled raspada“ Narodnog teatra iz Bitolja, otkazane iz epidemioloških razloga. 

Igor Vuk Torbica bio je jedan od najboljih reditelja mlađe generacije koji je ostavio dubok trag u većini srpskih i regionalnih pozorišta. 

Četiri njegove predstave proglašene su za najbolje godišnje produkcije u tri države, i dva puta su izabrane za najbolje u regionu. 

Torbica je tragično okončao svoj život 16. juna 2020, u 33 godini. 

 

Galerija