Вести

Јадранка Јовановић учествовала на православном Новогодишњем концерту у чувеном бечком Музикферајну

17 јануар 2019

Православни новогодишњи концерт, који је окупио познате музичке уметнике из Русије и Србије – Иркутски филхармонијски оркестар под диригентском управом Илмара Лапинша, примадону Јадранку Јовановић, руског оперског певача Алексеја Тихомирова, српску челисткињу Ану Топаловић и познате руске трубаче, као солисте, Владислава Лаврика и Александра Сорвина, одржан је 14. јануара у златној сали чувеног бечког Музикферајна.

На сцени једне од најпрестижнијих светских дворана, у којој се сваке године, 1. јануара одржава Новогодишњи концерт бечке Филхармоније,  извођена су класична, као и дела савремених композитора - Петра Иљича Чајковског, Kамија Сен Санса, Александра Седлара, Исидора Бајића, Станислава Биничког, Никола Паганинија, Павела Сингера, Александра Чајковског, Даворина Јенка и Стевана Христића.

У изјави за сајт Народног позоришта госпођа Јовановић каже да је веома срећна и поносна што је, у тој величанственој сали, имала прилику да представи српске композиторе као што су Станислав Бинички, Даворин Јенко, Исидор Бајић и Даворин Јенко, који је пореклом Словенац, али је цео живот провео у Србији.

"Ову годину започела сам на најлепши могући начин. Током моје дуге уметничке каријере, а најтеже је трајати, осећам се посебно повлашћеном што ми се поред светских дворана као што су „Kарнеги хол” у Њујорку, „Kенеди центар” у Вашингтону, „Глен Гулд” студио у Торонту, „Гулбенкијан” дворана у Лисабону, „Моцартеум” у Салцубургу, „Мар-а- Лаго” у Палм Бичу, догодио и наступ у чаробном „Музикферајну” у Бечу. Захвална сам маестру Лапиншу, са којим сам и раније сарађивала, на позиву", истакла је првакиња Опере Народног позоришта у Београду. 

Захтевна и пробирљива публика испратила је уметнике на крају овог музичког спектакла вишеминутним овацијама.
М.Б.

Галерија