Вести

Камијев „Неспоразум“ изведен јубиларни 50. пут

15 април 2018

Представа “Неспоразум”, по тексту Албера Камија и у режији Вељка Мићуновића, изведена је 15. априла на Сцени “Раша Плаовић” јубиларни  50. пут.

У „Неспоразуму”, као и у већини својих комада, протканих оригиналном филозофском основом, Ками се активно укључује у борбу савременог човека за личне и друштвене слободе.

Реч је о делу у којем нам славни француски писац указује шта се догађа када се интерес стави испред љубави и до каквих неспоразума може доћи када се другом човеку, као људском бићу, не обраћамо с љубављу.

Упркос временској дистанци, с обиром на то да је написан давне 1944. године, комад не само да одише свежином, него у исто време и опомиње јер је Ками успео да антиципира распад комуникације, саможиву себичност у којој је други само средство, а не циљ.

Улоге су остварили Љиљана Благојевић (Мајка), Вања Ејдус (Марија), Марија Вицковић (Марта), Ненад Хаџи Маричић (Јан) и Милан Гутовић (Старац).

Костиме је креирала Марина Меденица, сценски покрет је урадила Тамара Антонијевић, док је за дизајн тона био задужен Владимир Петричевић.

Представа је премијерно изведена 10. децембра 2011. године.
М.Б.