Вести

Љубомир Бандовић добитник Награде “Милосав Буца Мирковић” за најуспешније глумачко остварење на 36. Нушићевим данима у Смедереву

23 април 2019

Награда “Милосав Буца Мирковић” за најуспешније глумачко остварење на 36. “Нушићевим данима” у Смедереву припала је Љубомиру Бандовићу за улогу Илије Чворовића у представи “Балкански шпијун”, по тексту Душана Kовачевића, у режији и драматургији Татјане Мандић Ригонат.

У фокусу нове верзије чувене Kовачевићеве драме, која је премијерно изведена 1. октобра прошле године на Сцени „Раша Плаовић“, налази се тема друштвене параноје, медијска пропаганда, производња страха и непријатеља, у чију структуру је уплетена документарна грађа из разних српских медија, а сваки лик представља парадигму одређених стања, профила, тенденција...

У подели су и Нела Михаиловић (Даница Чворовић), Душанка Глид Стојановић (Ђура, Илијина сестра близнакиња), Kатарина Марковић (Соња Чворовић), Милутин Милошевић (Подстанар) и Вања Милачић (Спикерка). 

Овогодишњи фестивал, у селекцији драмског писца и редитеља Братислава Браце Петковића, одржан је од 18. до 23. априла у Центру за културу Смедерево.
М.Б.