Вести

Маестро Дејан Савић са великим успехом учествовао на престижном Пучинијевом фестивалу у Торе дел Лагу у Италији

4 август 2017

Наш истакнути музички уметник, диригент Дејан Савић, са великим успехом је учествовао на престижном и значајном Пучинијевом фестивалу у Торе дел Лаго, Италија.
Он је на овогодишњем издању ове угледне манифестације европског реномеа дириговао премијерним извођењем Тоске, вероватно најпопуларнијевог композиторовог дела.
Уз учешће Оркестра и Хора Фестивала, те солиста који су редовни гости  највећих светских оперских кућа, сопрана Хуи Хе, тенора Дарија ди Вијетрија и баритона Алберта Газалеа, извођење је у свим медијима једнодушно означено као врхунац овогодишњег, 63. по реду репертоара Фестивала, на коме се налазе и наслови попут Турандот, Мадам Батерфлај, Ла Рондине и Боеми.
Посебно је интересантан податак, да је ова представа, одржана 29, јула пред препуним аудиторијумом од преко 4000 места, уједно и спектакл који је у историји Фестивала до сада донео највећи приход од улазница.
Да у питању заиста буде спектакл, побринуо се и режисер Енрико Ванцина, иначе чувени италијански филмски редитељ, који је специфичним прилазом познатој и много пута испричаној мелодрами, допринео сјајном утиску који је ова продукција оставила.
Маестра Савића до краја Фестивала очекују још једна представа Тоске као и Боеми, 10/11. августа.
Још један податак који говори у прилог успеху наших уметника на Фестивалу јесте и чињеница да десетак оркестарских музичара учествује и води деонице Оркестра Фестивала, што је велико признање нашој музичкој струци.