Vesti

Maestro Dejan Savić sa velikim uspehom učestvovao na prestižnom Pučinijevom festivalu u Tore del Lagu u Italiji

4 avgust 2017

Naš istaknuti muzički umetnik, dirigent Dejan Savić, sa velikim uspehom je učestvovao na prestižnom i značajnom Pučinijevom festivalu u Tore del Lago, Italija.
On je na ovogodišnjem izdanju ove ugledne manifestacije evropskog renomea dirigovao premijernim izvođenjem Toske, verovatno najpopularnijevog kompozitorovog dela.
Uz učešće Orkestra i Hora Festivala, te solista koji su redovni gosti  najvećih svetskih operskih kuća, soprana Hui He, tenora Darija di Vijetrija i baritona Alberta Gazalea, izvođenje je u svim medijima jednodušno označeno kao vrhunac ovogodišnjeg, 63. po redu repertoara Festivala, na kome se nalaze i naslovi poput Turandot, Madam Baterflaj, La Rondine i Boemi.
Posebno je interesantan podatak, da je ova predstava, održana 29, jula pred prepunim auditorijumom od preko 4000 mesta, ujedno i spektakl koji je u istoriji Festivala do sada doneo najveći prihod od ulaznica.
Da u pitanju zaista bude spektakl, pobrinuo se i režiser Enriko Vancina, inače čuveni italijanski filmski reditelj, koji je specifičnim prilazom poznatoj i mnogo puta ispričanoj melodrami, doprineo sjajnom utisku koji je ova produkcija ostavila.
Maestra Savića do kraja Festivala očekuju još jedna predstava Toske kao i Boemi, 10/11. avgusta.
Još jedan podatak koji govori u prilog uspehu naših umetnika na Festivalu jeste i činjenica da desetak orkestarskih muzičara učestvuje i vodi deonice Orkestra Festivala, što je veliko priznanje našoj muzičkoj struci.