Vesti

“PROKLETA AVLIJA” SA VELIKIM USPEHOM IZVEDENA NA FESTIVALU “SARAJEVSKA ZIMA”

12 februar 2015

Plesna predstava "Prokleta avlija", po istoimenom romanu Ive Andrića, u koprodukciji Nacionalne fondacije za umetničku igru, Narodnog pozorišta u Beogradu i Festivala Grad teatar Budva, izedena je u sredu 11. februara sa velikim uspehom na 31. Festivalu “Sarajevska zima”.
Publika u prepunoj sali Narodnog pozorišta u Sarajevu, među kojom su bili direktorka sarajevskog baleta Edina Papo, direktor Festivala "Sarajevska zima" Ibrahim Spahić, predstavnici ambasada Crne Gore, Francuske i Brazila, kao i članovi brojne delegacije ambasade Srbije, na čelu sa ambasadorom Stanimirom Vukićevićem, pozdravila je gromoglasnim aplauzom umetničku ekipu predstave u kojoj su bili Milica Jević, Rikardo Kampos Freire, Nikola Tomašević, Luka Lukić, Igor Naumovski, Čedomir Radonjić i Nemanja Naumovski.
Nakon predstave, održan je i prijem za goste iz Beograda tokom kojeg su usledili i pozivi za nova gostovanja i dalju saradnju sa Narodnim pozorištem.
"Prokleta avlija" je premijerno izvedena 22. jula prošle godine na Sceni „Između crkava“, u okviru 28. Festivala Grad teatar Budva, dok je beogradska premijera održana 2. oktobra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.
Scenario, režiju i scenografiju potpisao je Nebojša Bradić, originalnu muziku komponovao je Zoran Erić, kostime je uradila Tamara Bušković, a koreografiju Dana Rutenberg iz Izraela.
M.B.