Вести

Музеј Народног позоришта почиње са радом у уторак 28. априла

26 април 2020

Народно позориште у Београду у уторак, 28. априла, отвара своја врата после више од месец дана. Прво ће почети са радом Музеј Народног позоришта.

Музеј ће радити сваког дана од 11 до 16 часова, а посете ће бити организоване у складу са одлукама Владе Републике Србије, које подразумевају да ће и запослени и посетиоци бити заштићени. Свe просторије које припадају Музеју Народног позоришта су дезинфикованe, а посетиоци и запослени биће обавезни да носе маске и рукавице.

У Музеју Народног позоришта осим сталне поставке, могуће је погледати и изложбу „Звонимир Крнетић - незаборавни тенор“ аутора Драгана Стевовића, која је отворена 19. фебруара.

У припреми је и поставка нове изложбе, кoја ће бити посвећена примабалерини Народног позоришта и педагогу балета Јованки Бјегојевић. Отварање ове изложбе очекује се почетком јуна 2020. године.

Народно позориште планира да ускоро отвори нови простор у коме ће сви љубитељи позоришта моћи да купе сувенире који говоре о уметничком раду дугом 151. годину и то из сектора Драме, Опере и Балета.

Улаз у Музеј током ванредног стања је бесплатан.