Вести

На Сцени „Раша Плаовић“ уручене „Златне значке“ Културно-просветне заједнице Србије, међу добитницима Наташа Јовић Тривић и Гордана Симић

18 април 2019

Признање „Златна значка“ за допринос развијању културних делатности у Србији, коју додељују Културно-просветна заједница Србије и Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, а под покровитељством Министарства културе и информисања Владе Републике Србије, уручено је на свечаности одржаној 18. априла на Сцени „Раша Плаовић“.

Ове године додељено је укупно 60 признања, а међу добитницима се налази и двоје уметника из Народног позоришта - првакиња Опере, мецосопран Наташа Јовић Тривић и првакиња Балета у пензији Гордана Симић. 

Осим њих, награђени су и други истакнути уметници, музичари, глумци, сликари, књижевници, професори, новинари, привредници из Србије и дијаспоре...

Награда, која се састоји од позлаћене значке и повеље - графичког листа, установљена је 1976. године.

Жири, на чијем челу је био проф. Милован Витезовић, књижевник, а чланови Марија Бишоф, професор, књижевник; проф. др Урош Дојчиновић, музички уметник; Олга Милојевић, менаџер у култури и проф. Славенко Салетовић, редитељ, све одлуке је донео једногласно.
М.Б.