Вести

На Великој сцени изведене сцене из опера „Дон Ђовани“, „Дон Пасквале“, „Тоска“ и „Бал под маскама“

5 јун 2021

Сцене из опера „Дон Ђовани“, „Бал под маскама“, „Тоска“ и „Дон Пасквале“ под називом "Чаробни напитак", изведене су 5. јуна на Великој сцени.
 
Овај оперски догађај уз учешће солиста и Оркестра Опере Народног позоришта, под диригентском управом Ане Зоране Брајовић и у режији Иване Драгутиновић Маричић, представио је сегменте из поменутих опера.

Програм је био конципиран тако да су се у складу са епидемиолошком ситуацијом и уз поштовање правила изводили сегменти из опера, односно читаве  сцене са костимираним солистима и Оркестром на сцени.

Из Моцартовог „Дон Ђованија“, изведен је први и други чин уз учешће Владимира Андрића, Софије Пижурице и Гаврила Рабреновића, док су у сценама из другог чина опере „Бал под маскама“ Ђузепеа Вердија наступили Јасмина Трумбеташ Петровић, Душан Плазинић и Љубодраг Беговић.

У наставку овог догађаја Ана Рупчић, Јанко Синадиновић, Вук Матић и Павле Жарков извели су сцену из првог чина Пучинијеве „Тоске“, а само финале програма било је резервисано за Доницетијевог „Дон Пасквала“, трећи чин, са Владимиром Андрићем и Драгољубом Бајићем.

На овај начин наши уметници настоје и истрајавају у намери да својој верној публици врате представе које су саставни део актуелног репертоара Опере.

Програми у Народном позоришту, уз ограничен број места за публику, одржавају се уз поштовање свих мера заштите које прописује Kризни штаб у вези са епидемијом вируса корона.