Вести

На Великој сцени одржан Гала концерт Опере Народног позоришта

10 октобар 2020

Гала концерт Опере Народног позоришта, уз учешће првака, солиста, Хора и Оркестра, одржан је 10. октобра на Великој сцени.

Концерт, који је првобитно требало да буде одржан истог дана на Летњој сцени Дома културе „Студентски град“, али је због временских услова, измештен на Велику сцену Народног позоришта, отворен је Увертиром из Росинијевог Севиљског берберина, а настављен аријама и дуетима из опера Севиљски берберин, Травијата, Kавалерија рустикана, Тоска, Kармен, Адријана Лекуврер, Андре Шеније, Трубадур...

Финале овог спектакуларног наступа било је резервисано за популарни Хор Цигана из Вердијевог „Трубадура“, уз наступ комплетног Хора и арију Силве (Heia in den Bergen) из оперете Имреа Калмана „Кнегиња чардаша“, у извођењу Јадранке Јовановић.

За диригентским пултом смењивали су се Ђорђе Станковић и Ђорђе Павловић, концерт – мајстор је била Весна Јанссенс, а редитељ Ивана Драгутиновић Маричић.

У програму су наступили и Драгољуб Бајић, Жељка Здјелар, Александра Ангелов, Невена Бриџен, Снежана Савичић Секулић, Миодраг Д. Јовановић, Наташа Јовић Тривић, Иван Томашев, Сања Kеркез, Душан Плазинић и Јанко Синадиновић

Одушевљена публика поздравила је на крају наступа, уосталом као што је то чинила и током читавог концерта, здушним, громогласним аплаузом комплетну уметничку екипу.

Kонцерт је реализовала Опера и Техника Народног позоришта у сарадњи са Домом културе „Студентски град“.